Voorlichting

De Commissie Voorlichting organiseert en plant de beschikbaarheid van de voorlichtingswagen. Deze kan worden ingezet op markten, braderieën en/of evenementen. Bekend zijn de Brinkavonden op de Brink in Ruinen. De oogstdag in Lhee op de tweede zaterdag in augustus. Maar wij zijn ook veel te bezoeken bij het bezoekerscentrum te Benderse.

Hier is ook de verenigingsstal te bezoeken met een aantal bijenvolken en in het zomerseizoen is er een observatiekastje waar een ieder het nijvere werk van de dames kan gadeslaan. Een informatiepaneel geeft de bezoeker nog meer bijeninformatie.

Ook tijdens de Open imkerijdagen in de tweede week van juli, de havendagen in Blokzijl, de perenpluk in Ruinerwold, Ondernemersfair in Frederiksoord en de fair “Bourgondisch Tafelen” in Uffelte is de voorlichtingscommissie met de wagen aanwezig.

Vanwege de vele regels en voorschriften mbt evenementen, bijeenkomsten en markten, is er dit jaar niet veel activiteiten van de voorlichtingsgroep. Bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld is de voorlichtingsclub inmiddels elke donderdag weer paraat om bezoekers, vakantiegangers en belangstellenden te vertellen of de imkerij.