Voorlichting

De Commissie Voorlichting organiseert en plant de beschikbaarheid van de voorlichtingswagen. Deze kan worden ingezet op markten, braderieën en/of evenementen. Bekend zijn de Brinkavonden op de Brink in Ruinen. De oogstdag in Lhee op de tweede zaterdag in augustus. Maar wij zijn ook veel te bezoeken bij het bezoekerscentrum te Benderse.

Hier is ook de verenigingsstal met een aantal bijenvolken en in het zomerseizoen is er een observatiekastje waar een ieder het nijvere werk van de dames kan gadeslaan. Een informatiepaneel geeft de bezoeker nog meer bijeninformatie.

Een aantal bijenkasten in de Benderse bijenstal.

Ook tijdens de Open imkerijdagen in de tweede week van juli, de havendagen in Blokzijl, de perenpluk in Ruinerwold, Ondernemersfair in Frederiksoord en de fair “Bourgondisch Tafelen” in Uffelte is de voorlichtingscommissie met de wagen aanwezig.

Vanwege de vele regels en voorschriften mbt evenementen, bijeenkomsten en markten, zijn de activiteiten van de voorlichtingsgroep voor 2021 nog erg onzeker.

Wij houden hoop dat de vele activiteiten weer naar een niveau van voor 2020 kunnen gaan plaatsvinden.

Voorlichting kan een ieder ook vinden in de uitgaven van EIS-Kenniscentrum Nederland. Een groot aantal zeer prachtige boekwerken zijn daar te verkrijgen en ook zelfs digitaal te lezen. Over bijenplanten, Bijenhotels, de Nederlandse bijen en nog veel meer.