Bij voldoende aanmeldingen kan er een workshop Medemaken worden georganiseerd in het najaar door onze afdeling.

De workshop bestaande uit onderstaande onderwerpen:
- Historie, tradities en herkomst van de mede,
- Wat is mede, droog, medium, zoet, smaakjes met fruit of specerijen,
- Benodigdheden, fles, waterslot, gebruik en toepassing van materialen en meetapparatuur, gist, voeding en zuur,
- Hoe maken we het, welke soorten honing en smaken en de verschillende recepten,
- Smaken en proeven komt ook aan de orde,
- Ach eigenlijk komt alles over mede onder de aandacht.

En…… natuurlijk proeven we een aantal verschillende soorten mede.

Jammer, dat er weinig belangstelling is om deze mooie imkertraditie in stand te houden en te genieten van een heerlijke versnapering van de wel oudste alcoholische drank waar onze bijen van aan de basis staan. En bovenal een zeer oude imkertraditie welke op nieuwjaarsdag altijd aan de familie en aankomende gasten een glas mede aanboden.
Veel geluk in’t Nieuwjaar! Staat de mee voor ons klaar? Schenk dan uit maar de flesch, want ze smaakt er maar best.
Is een oud rijmpje nog te lezen in een “Groentje” uit 1906.
Toch zin gekregen om meer te weten? informeer of meld je aan bij het bestuur.