Bijenboelavond

Vrijdag 24 maart is het weer zover! De Bijenboelavond in Ruinen.

Op de veiling wordt alles wat met bijen te maken bij opbod verkocht. Denk aan bijenkasten, honingslingers, boeken, korven zowel antiek, oud en nieuw, voerbakken, potten, raampjes, bijenpak, etc., maar ook koninginnenteeltmateriaal, fruit-of bijenbomen; je kunt het zo gek niet bedenken of het is in de afgelopen ruim 25 jaren wel aangeboden geweest. Maar altijd weer afhankelijk van het aanbod, en dat wisselt per jaar.

Er worden geen bijenvolken, honing of bijenproducten aangeboden!

Voorafgaand kunnen alle kavels worden bekeken. Met een kavellijst die bij entree kan worden aangeschaft kan de koper een keuze maken van de spullen waar belangstelling voor is. Tevens ontvangt men dan een biedingsnummer die kan worden getoond tijdens de veiling. Alle aangeboden spullen worden verkocht aan de hoogste bieder van de getoonde kavel. Er wordt geen opgeld geheven, dus veiling/biedingsprijs is koopprijs. Na afloop van de veiling kunnen de gekochte artikelen tegen kontante betaling worden meegenomen. Voor enkele spullen zal een minimum startbedrag worden gevraagd.

Spullen voor de boelavond van vrijdag 24 maart 2023 kunnen al aangemeld worden bij Roel Broekman. 0522-451290

Kijk maar eens wat u zoal in bijenstal of schuur nog heeft staan en niet meer in gebruik is?? Er is vast iets bij wat wij kunnen verkopen voor jullie!!

En waar is de Boelavond? Natuurlijk weer in Zaal Kuik aan de Brink in Ruinen.

De zaal van HCR Kuik aan de Brink in Ruinen loopt al aardig vol tegen achten.

Boeldag 2022 is weer geweest met een goede opkomst en een aanbod van ruim 130 kavels werd klokslag 20.00 uur een aanvang genomen.

De dames van het welkomstteam voor de kavellijst met lotnummer.

Verslag van Herbert Mooij. Op vrijdag 25 maart 2022 konden we gelukkig weer een boelavond houden. Zoals gebruikelijk vond dit plaats in Zaal Kuik in Ruinen. Nadat dit 2 jaar niet plaats heeft kunnen vinden vanwege Covid, waren we heel blij dat het nu wel weer kon. Ook al was het nog maar de vraag of het wel door kon gaan, de lockdown en mondkapjes waren immers nog maar net verdwenen. De opkomst was heel goed te noemen, we schatten dat er 80 bezoekers zijn geweest, met flink wat verschillende bieders in de zaal. Veel biedingen door pas begonnen imkers, die op deze manier mooi aan hun imkerspullen konden komen. De circa 130 kavels gingen dan ook bijna allemaal van de hand, mede dankzij veilingmeesters Willem Wobben en Roel Broekman. Elly van Zanten hield de afgehamerde biedingen bij, zodat de spullen aan het eind van de avond van eigenaar wisselden.

Het bleef nog lang “gezellig onrustig” in zaal Kuik aan de Brink in Ruinen. Tot 24 maart 2023 maar weer.